За Здрава и Сияйна Коса през Зимата / Philip Kingsley Elasticizer

За Здрава и Сияйна Коса през Зимата / Philip Kingsley Elasticizer

Моментално Подхранвате за Сухата и Стресирана Коса

Да…косата също може да се стресира! Особенно ако температурите навън са минусови, постоянно вилнее зъл, северен вятър, отоплениете в помещенията допълнително изсушава въздуха, а за капак не пропускаме горещите преси и маши. През зимните месеци, косите ни просто се нуждаят от допълнителна доза любов и грижа. За съжаление понякога само  хидратиращите маски за коса,  не са достатъчни…
Когато забележа, че косата ми не изглежда здрава и усещам краищата си доста по-сухи и груби, от обичайно, знам че е време за тежката артилерия в подхранването – Elasticizer ! Наричат го  ‘чудото’ на Philip Kingsley и е един от най-обичаните продукти за коса  десетилетия на ред. Elasticizer е силно подхранваща терапия, която се нанася на суха коса преди шанпоана. Съживява изтощените краища от вътре на вън, като прониква дълбоко в косъма и възстановява еластичността му и така косата отново е здрава, гъвкава и блестяща.


За Здрава и Сияйна Коса през Зимата / Philip Kingsley Elasticizer


Според интернет, ‘виновника’ за създаването на Elasticizer е самата Одри Хепбърн. Косата на актрисата страдала от постоянното стилизиране и боядисвания на снимачната площадка  и тя имала нужда от силно подхранващ продкт. Срещнала се със Филип Кингсли и поискала от него да формулира продукт специално за нея. Такъв, който ще подхрани и заздрави увредената и коса, но не би я утежнил. И така в Лондонската му лаборатория се родил Elasticizer, който се оказал толкова ефективен, че решили да го превърнат в постоянен продукт.

Кога и Как Използвам Elasticizer


За Здрава и Сияйна Коса през Зимата / Philip Kingsley Elasticizer


В опътването пише, че се нанася по цялата коса, слага се найлонова шапчица и след 10 мин. косата може да се измие със шампоан… Аз обаче, както съм споменавала и преди, имам ужасно гъста коса и ако ще изгубя половин час само, за да я намажа, със сигурност няма да я измия след 10 мин 😀 . Освен това една такава опаковка ми стига за максимум четири пъти, така че със сигурност искам да взема максимума от продукта вътре.
Обикновено намазвам само дължините, връзвам я на висок кок (a.k.a. Ананас) и така отивам на тренировка. Докато стигна, вече голяма част от маската е изчезнала, защото жадните ми кичури буквално са я изпили! Така давам няколко часа на терапията да подейства и след това косата ми е видимо много по-лъскава, еластична и тооолкова мека.
Ако и вие искате да изпробвате легендарния Elasticizer, можете да изберете от няколко разфасовки и различни аромати от ТУК.

П.С. Аз винаги предпочитам ароматизираните варианти, много по приятни са за ползване, а любимият ми е Geranium & Neroli .