Любимите ми Четки за Безупречно Покритие

Любимите ми Четки за Безупречно Покритие

Мекички Четки за Кожа Като Кадифе

Не знам за вас, но аз държа фон дьо тена ми да има максимално естествен вид, а кожата ми да изглежда като такава, вместо замаскирана. Не съм почитател на камуфлажното покритие…  разбира се, има ситуации, в които е абсолютно наложително, но ако случая не е такъв, избягвам да го правя. Красива и нежна основа може да се постигне със повечето(качествени) фон дьо тени стига да се използват правилните четки и добра техника. Огромно разнообразие от четки и аксесоари за нанасяне на фдт е минало през гримьорната ми. Някои са ме разочаровали и са приключвали в коша за боклук, след грандиозен скандал (true story 😀 ) , а с други съм откривала интересни възможности за по-професионално нанасяне.
Днес ще ви запозная с любимите ми четки за фдт, които са се доказали многократно и използвам отново и отново.


Любимите ми Четки за Нанасяне на Фон дьо Тен


Ще започна с MAC Duo Fiber Brush и KIKO Round Foundation Brush. Притежавам и двете четки от около четири години и толкова много харесвам, че имам по две от всяка.
MAC Duo Fiber комбинира в себе си естествени и синтетични косъмчета. Нанася течни и кремообразни формули незабележимо, без да попива голяма част от продукта и да оставя следи. Аз лично я ползвам като мулти функционална четка и освен фдт, с нея може да се нанася запечатваща пудра, основа и дори бронзант. Предпочитам я когато искам да постигна много лек, но плътен финиш на кожата с по-матови продукти.
KIKO Round Foundation Brush наскоро претърпя facelift и новата и визия е доста по-модерна и луксозна. Изцяло синтетична е, а самите косъмчета са наредени изключително гъсто едно до друго. Това я прави идеална за моментите, в които се налага наслояване на продукт, не го ‘размества’ и не прави петна по кожата .


Любимите ми Четки за Нанасяне на Фон дьо Тен


Почти винаги посягам към Full Coverage Face Brush от Bobbi Brown, когато правя собствения си грим. Кожата ми буквално изяжда фон дьо тена в зоната на брадичката и около носа ми.  Принудена съм да ползвам различна основа за тези местенца и винаги добавям втори(понякога и трети) слой фдт или коректор. До тук добре, само че както споменах по-рано, много държа кожата ми да изглежда максимално естествено и недокосната от грим. Хем искам да нося фдт, хем не искам да си личи, че имам такъв  🙂 , както казваше баба ми ‘Нямаш угодия, чедо!’ .
В този случай на помощ ми идва Full Coverage Face Brush, която разтапя фон дьо тена, пласт след пласт и ми осигурява пефектното, невидимо покритие!


Любимите ми Четки за Нанасяне на Фон дьо Тен


Няма да срещнете професионален гримьор, който не притежава поне една плоска четка за фон дьо тен! Макар да не ги ползвам върху себе си, в работата ми са незаменими. В България (все още) тенденциите при грима се диктуват от изток. На почит са силно контурираните, ‘порцеланови’ лица и точно тези четки са перфектни за постигане на wyprosniq ефект. Въпреки, че имам няколко такива, усещам че всеки път, почти инстинктивно, посягам към Bodyography Foundation Brush. Удобна е за работа и косъмчетата не се слепват, което е много важно за този тип четки.
А вие имате ли си любими четчици 🙂 ?