Микроблейдинг – Вече всеки може да има красиви и гъсти вежди

Микроблейдинг – Вече всеки може да има красиви и гъсти вежди

След дълги години на пренебрегване и неглижиране вида на веждите, днес те преживяват истински ренесанс и на почит са естествената форма, дебелина и плътност. Така желанието на много жени за естествено изглеждащи вежди роди Микроблейдинг-а. Лично аз оценявам иронията в цялата ситуция, след като веждите бяха осакатени през 90-те години на миналия век от beauty индустрията, днес същата тя налага почти “гайтанения” им вид.

възстановяване на естествената форма на веждите с микроблейдинг - microblading

Ако и Вие като мен сте израстнали през тези години и усърдно сте оскубвали веждите си до идеална форма на гъсеничка, вредата е може би непоправима и вероятно сте изгубили завинаги естествената им форма. Светлина в тунела обаче има и това е Микроблейдинг. Няма значение дали харесвате веждите си дълги и изписани, като на порцеланова кукла или дебели и дръзки а ла Кара Делевин, веждите са рамката на очите… а и може би една от най-важните особенности на лицето, които не трябва да се пренебрегват. Ако не сте доволни от веждите си в момента сега имате възможност изцяло да ги преобразите посредством Микроблейдинг. За разлика от перманентния грим, резултата от който понякога е доста категоричен и дори груб, микроблейдингът наподобява финна бродерия, която е почти незабележима.

Микроблейдингът е изключително подходящ за хора, които желаят напълно да реконструират веждите си, да ги подчертаят, да запълнят процепи със липсващи косъмчета или пък да попълнят неправилно оскубани вежди. Тези от Вас, които желаят съвсем леко да подчертаят извивката или плътността на веждите си също могат да се възползват от Микроблейдинг-а. Резултатите са наистина впечетляващи. Все още не можете напълно да разберете с какво Микроблейдингът се различава от традиционния перманентен грим?

Нека ви разкажа…

При Микроблейдинг-а посредством специална техника се изрисуват, едно по едно малки, финни косъмчета, които не се различават от собствените ви такива. Този процес е изключително прецизен. Първото нещо, което се уточнява е желаната форма и дебелина на веждите, като се правят няколко замервания и очертаване със специален молив. След като формата и дебелината са избрани следва същинската част…
Посредством много,много тънко острие се правят микро разрези. Тези разрези са много финни с големината на собствените ви косъмчета. След това във тях се имплантира пигмент, който напълно симулира цвета на веждите ви. Използва се упойка под формата на крем, който се нанася само върху веждите, тъй като прага на болка при всеки е различен. Както вече споменах ефекта е полу перманентен и трае между 3 месеца и 2 години. Оппеделящо за трайността е състоянието на кожата. Колкото по-мазна е кожата, толкова по-бързо избледнява пигмента и обратното, колкото по-суха е, толкова по-дълготраен е ефекта.

възстановяване на вежди с микроблейдингКато всяка една подобна процедура и тази има нужда от поддръжка. Първият ретуш е абсолютно задължителен, за да е пълен и категоричен резултата. Извършва се в рамките на един месец след първата процедура, когато кожата е напълно заздравяла. Едно от най-хубавите неща при този метод е, че няма период на заздравяване, при който да се изискват    специални грижи, които да пречат на нормалното ви ежедневие. Не забравяйте, че целта е да се постигне максимално естествен ефект и не е желателно да има големи отклонения от естествената форма на веждите. До този момент не са регистрирани случаи на алергии и лоши или фатални резултати от Микроблейдинга.

Дамите, които вече са се възползваха от гримьорските ми услуги в A Lazy Мonkey Makeup Studio знаят, че съм поклонник на естествената визия и я ценя особенно много. Това беше една от причините да избера да практикувам и Микроблейдинг. Резултатите са повече от отлични и много дами вече се радват на съвсем нови и прекрасно изглеждащи вежди. Странични ефекти на практика не съществуват. Вярвам че това е техника, която заслужава особенно внимание и вече има достатъчно много доволни клиенти, които могат да го потвърдят.

Ако сте любопитни да разберете малко повече за A Lazy Monkey Makeup Studio, можете да го направите тук, както и в раздел услуги.

A-Lazy-Monkey-Profesionalen-grim-signature

2 коментара

  1. Здравейте, искам да ви попитам има ли опасност да остане белези от миклоблейдинг?

    1. Здравейте Мила!
      Опастност да остане белег от Микроблейдинг-а има, ако е направен неправилно. Тоест ако две линии се пресекат се получава кръстовиден белег, който със времето не избледнява, рискът за това е малък, но все пак съществува.

Напиши Коментар

Подобни Статии