Главна Роля за Минералите в Новите Маски на Vichy / Почистване, Ексфолиране и Хидратация

Главна Роля за Минералите в Новите Маски на Vichy / Почистване, Ексфолиране и Хидратация

Ах Тези Минерали…

Тенденцията с така познатите ни, вече, минерали продължава. Напоследък различните марки козметика бълват на пазара по 3 вида маски в серия, допълващи се една друга. Често са базирани на различни природни суровини, като минерали, глина и натурални екстракти. Наскоро Vichy също лансира своя вариант маски и според мен са много, много приятни. Предлагат се в индивидуални сашета и покриват три основни нужди на кожата – почистване, ексфолиране и хидратация.
Трите маски имат минерално днк, благодарение на специалната термална, минерализираща вода, в сърцето на всяка една. Изключително богата е на антиоксиданти и съдържаща 15 минерала, сред които желязо, мед, калций, магнезий и калий.


3 Вида Минерали в Новите Маски на Vichy / Почистване Озаряване Хидратация


Да утолим жаждата

Ако усещате кожата си по-суха и опъната от обикновено, заложете на хидратиращата минерална маска от Vichy. Няма да ви разочарова! Освен минералната, термална вода, формулата и е обогатена с глицерин и витамин В5 за допълнителна хидратация и успокоение. Подпомага естествените защитни сили на кожата срещу агресорите в околната среда, а гелообразната и текстура моментално охлажда, овлажнява и съответно, успокоява всяко кожно раздразнение. Харесва ми да ползвам маската сутрин, когато кожата ми е  подпухнала и отчаяно се нуждае от хидратация. След като отмия маската, усещам осезаемо подобрение а аромата и е толкова приятен, че прави сутрините ми много по-поносими.


3 Вида Минерали в Новите Маски на Vichy / Почистване Озаряване Хидратация


Дълбоко почистване и ексфолиране без раздразнения

Имам особени взаимоотношения с глинените почистващи маски и въпреки че пазара е препълнен с тях, рядко намирам подходяща за себе си. Намирам, че някои видове глина, по-скоро пресушават кожата ми и често, след такава маска, се боря с досадно зачервяване.  За моя радост, формулата на почистващата, глинена маска от Vichy  ми пасна перфектно! Почиства порите в дълбочина и не оставя и следа от сухота или зачервяване. Комбинацията от каолин и бентоин действа като магнит срещу кожните замърсявания, а екстракта от алое вера и специалната термална вода, успокояват и хидратират. Ползвам маската два пъти седмично, предимно вечер. Още първия път ми направи впечатление, че на следващия ден, грима ми стои много по-добре и определено издържа повече, защото кожата ми се омазнява много по-малко.


3 Вида Минерали в Новите Маски на Vichy / Почистване Озаряване Хидратация


Пристрастена съм към химичните ексфолианти и Double Glow Peel маската беше първата, към която посегнах, от трите. Формулирана е да озари видимо, кожата с уморен и сивкав тен, благодарение на двойно ексфолиране. Първо имаме химичното действие на алфа-хидрокси, плодовите киселини, които премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата. Второ, вулканичните скали, под формата на ултра фин прашец, помага за механичното ексфолиране. Подобно на всички продукти на Vichy и в тази маска има от термалната вода на марката, което спомага за укрепването на естествените защитни сили на кожата. Това, което харесвам най-много в тази маска, е че ексфолира перфектно, без агресивно триене. Минералите в състава на маската, я правят чудесна опция за всички видове кожа, дори най-чувствителните.


3 Вида Минерали в Новите Маски на Vichy / Почистване Озаряване Хидратация


Намирам, че действиети и на трите маски е някак си облагородено от минералите в състава им. Кожата ми оределено се наслаждава на всяка една и при мен нямаше и следа от раздразнени. А вие опитвали ли сте някоя от маските и ако сте, коя ви допадна най-много?