Преди да Посегнете към Нишовите Парфюми / Какво Трябва да Знаете?!

Преди да Посегнете към Нишовите Парфюми / Какво Трябва да Знаете?!

Защо Нишови?

Като нишови се определят редките видове парфюми. Те са интересни и специани видове аромати, които обикновено са трудни за намиране. Да, цената им никак не е ниска, но въпреки това, любителите на парфюми, често ги предпочитат и ценят високо всяка капка.
През последните години се наблюдава силно раздвижване в света на елитните парфюми. На пазара се появяват нови и вълнуващи имена, а нишовите парфюмери смело излизат от черупката си. Все повече модерни и свежи аромати дебютират пред нас и със нетипични комбинации, целят да разкажат история и да предизвикат сетивата ни.


5 Неща, Които Трябва да Знаете за Нишови Парфюми, Преди да Посегне към Тях


Разликата Между Нишови и Дизайнерски Парфюми

Нишовите аромати се предлагат в ограничено количество, до като дизайнерските са масово производство. Това означава, че хората, които предпочитат нишовите парфюми, силно се отличават в морето от ‘La vie est belle’… Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против небезизвестния, best seller на Lancome, даже го намирам за приятен. Просто всииииички ухаят по един и същи начин! Същото нещо се случи и преди години, когато Guerlain лансира La petit robe noir… набра толкова популярност, че (и) улиците миришеха на захаросани боровинки. Все пак целта на дизайнерските къщи е да достигнат, до колкото се може по-широка аудитория с продукта си…


5 Неща, Които Трябва да Знаете за Нишови Парфюми, Преди да Посегне към Тях


Комплексни Ухания

Всъщност нишовите парфюми не са нещо ново. Съществуват още преди дизайнерските, че и преди самите дизайнери!
Били са на особена почит в кралските дворове и сред елитните общества. Кралица Виктория и кралица Елизабет I са били сред почитателките на този вид аромати и са притежавали внимателно селектирани парфюми специално за тях.
Днес нишовите парфюми набират все повече популярност, а разнообразието им е по-голямо от всякога.


5 Неща, Които Трябва да Знаете за Нишови Парфюми, Преди да Посегне към Тях


Дизайнерските парфюми на масовия пазар са доста по-достъпни от нишовите, но не си мислете, че не ги харесвам. Напротив! Обожавам ги и имам аромати, с които не бих се разделила и няколко, които много ама много искам да притежавам  😆 .
В нишовата парфюмерия обаче има нещо много специално и действително това са уханията, които, според мен, изразяват характер, настроение и емоция. Тук трябва да добавя, че са и много икономични, с тях не може да се прекалява в никакъв случай, защото са изключително силни. За мен няма по-красива миризма от Kashnoir на Laboratorio Olfattivo и въпрекии това го ползвам изключително икономично и никога върху дрехи. Този парфюм е способен да умори малко слонче ако се прекали с него!
Намирам за малко по-фини и модерни, ароматите на Jo Malone, помирисвала съм всичките им варианти и съм ползвала няколко, но много се затруднявам да кажа кой ми е любим. Просто всички са невероятни!
В никакъв случай не препоръчвам да инвестирате в нишов парфюм на сляпо. Винаги го изпробвайте върху себе, защото действително стоят различно върху всяка кожа. Ако все пак принадлежите към по-авантюристичния тип  ценители на парфюми, ето ТУК има много подробна селекция от нишови аромати.