3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа / L’Oreal Paris Pure Clay

3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа / L’Oreal Paris Pure Clay

Красивата кожа е добре почистената кожа


Маските за лице със глина са първите маски, които започнах да използвам още в тийнейджърските си години и от тогава съм обсебена от тях. С днешна дата предпочитам маските с въглен в състава си, защото пречистват комбинираната ми кожа, а тена ми е видимо по-свеж и избистрен след това.
Когато от L’Oreal Paris лансираха на пазара Pure Clay маските си, логично първо посегнах към Pure Clay Glow с растителен въглен за почистване и озаряване. В последствие не се стърпях и взех и останалите маски от серията, за което съвсем не съжалявам.
Ще ви спестя съспенса и веднага ще кажа, че и трите маски са  страхотни и правят точно това, което обещават. Състава и на трите е базиран на различни видове глина, за различните нужди на кожата. Една детоксикира, друга матира, а трета ексфолира.


L'Oreal Paris Pure Clay / 3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа


Всяка една от маските идва в красиво стъклено бурканче със капаче в пастелно зелен цвят и 50 мл. продукт вътре. Винаги много се впечетлявам и оценявам дробрата опаковка на козметичен продукт. Мисля че голяма част от удоволствието от използването на козметика идва и от опаковката и начина, по който изглежда. Разбира се това е чисто психологически момент и външния вид не рефлектира върху качеството, но все пак…
Както вече казах, трите маски са базирани на три вида минерални глини и съставки добити от различни региони по света и предлагат уникални ползи за кожата на лицето. Абсорбират замърсяванията и излишния себум и ако кожаta ви е по-скоро мазна, каквато е и моята, Pure Clay серията е създадена точно за вас. Трите маски имат много свеж и приятен аромат а текстурата им е гъста и кремообразна.


L'Oreal Paris Pure Clay / 3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа


Pure Clay Glow е любимата ми маска от трите и я използвам най-често. Ако трябва да изберете само една , съвета ми би бил да се спрете на тази. Съдържа растителен въглен и този тип маски са с доказани качества и ползи за кожата. Изравнява тена и почиства порите, но ако имате дълбоки черни точки не очаквайте чудеса, за тях ще ви е нужна груба сила 🙂
Харесва ми да използвам тази маска след горещ душ или парна баня, нанасям я на тънък слой по цялото лице, без зоната около очите и само след 10-15 мин. кожата ми е видимо по-свежа и озарена.


L'Oreal Paris Pure Clay / 3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа


Pure Clay Purify освен глина, съдържа и екстракт от евкалипт, пречиства, освежава и матира кожата на лицето. Безценен помощник ми е в „онези“ дни от месеца, когато освен гневна и осезаемо по-мазна, кожата ми е и по-чувствителна. Миналия месец я нанасях през ден в продължение на седмица и хормоналния дисбаланс ми нанесе значително по-леки щети. Тази според мен е и най-приятно ухаещата от трите маски.


L'Oreal Paris Pure Clay / 3 Маски за Перфектно Чиста и Красива Кожа


Pure Clay Exfo е хибрид между маска и скраб за лице. Освен глина съдържа и екстракт от червени водорасли, формулирана е да ексфолира ненужните мъртви кожни клетки и да разскрие по-равномерна и гладка кожа.
От L’Oreal препоръчват да използвате трите маски заедно в различни зони на лицето. Концепцията, за което определено ми допада, но изпълнението и просто не е за мен и предпочитам да ги ползвам по старомодния начин.
Ако имате нужда от по-подхранваща грижа след почистващата терапия с Pure Clay не пропускайте да разберете кои са любимите ми нощни маски ето тук.
Приятно разкрасяване 🙂