Професионален Грим – Страст и Професия… Как започна всичко…

Професионален Грим – Страст и Професия… Как започна всичко…

Здравейте и Добре дошли на страниците на моя блог!

В първата си статия реших да ви разкрия малко повече от личния си свят и пътя ми към Професионалния грим.
Само ако можех да кажа,че от най-ранна детска възраст съм осъзнала любовта си към грима и винаги съм знаела, че това е нещото, с което искам да се занимавам най-много на света… но не беше съвсем така!
Всъщност детството ми премина в след-комунистическа България, където хората се редяха на опашки за хляб, а телевизията започваше в 5 след обяд. В тези странни години единствения грим, до който имах възможност да се докосна бяха турските сенки за очи на майка ми, които някой и беше донесъл от Македония и химическото зелено червило на леля ми, което миришеше на нафталин и пръст…

Първата ми страст съвсем не беше грима… Беше изобразителното изкуство или по-точно играта със цветове! Започнах да рисувам и да експериментирам с цветове и форми когато бях много малка и в последствие това се превърна в моя начин за изразяване.

Студио за професионален грим A Lazy Monkey

Интересът към грима дойде малко по-късно – някъде в тийнейджърските ми години, когато вече действително се намираше грим. Всъщност, този ми интерес към грима си беше чиста нужда, защото кожата ми беше ужасно проблемна и всяка сутрин се събуждах с цъфнала новичка, червена пъпка, а понякога и със сестрички. В един момент не ми беше останала незавзета от акне територия на лицето, когато някъде от някой научих, че имало едни такива полу магични, полу химични неща, които си мажеш и скриват несъвършенствата. Така започна всичко – открих грима, а щендерите за грим и магазинчетата за козметика се превърнаха в любимите ми места. От тогава и до днес не съм спирала да експериментирам с различни продукти, консистенции и марки. Факта, че тествам непрекъснато нови продукти и винаги съм склонна да изпробвам последната козметична иновация бяха една от причините за този блог.
С годините се научих с лекота да разпознавам добрите от лошите продукти и с удоволствие споделям опита и впечетленията си.

Освен сайта www.alazymonkey.com, съществува и A Lazy Monkey Makeup Studio. Студио за професионален грим, намиращо се в сърцето на град Варна. То е моето място, където създавам много красота. Там посрещам дамите решили да ми се доверят, а срещата е винаги приятна.

Може би въпросът, който чувам най-често e ‘Защо A Lazy Monkey?’ и отговорът ми винаги е един и същ ‘Защото The Lazy Monkey беше заето’.Истината е, че дълго време не заех как ще се казват нито студиото, нито този сайт. Бях развила лека фобия към думи и словосъчетания като Makeup, Pro, Professional Makeup, Професионален Грим и т.н., а и не исках името да се асоциира по накакъв начин с професионален грим и други професионални измислици. Точно обратното, исках да носи усещане за забава, лежерност и нещо не особенно сериозно. Моята нагласа към гримьорството е именно такава. За мен това е начина да изразя себе си и личното си усещане за красота, форма, мярка и да предам емоция. Същата е и причината студиото ми за професионален грим да не е типичното такова, а едно много по-уютно и разтоварващо място – своеобразен оазис сред лъскавите, едноцветни и студени места, където по принцип се изработва грим.

Студио за профессионален грим a lazy money

Изработването на професионален грим е любимото ми нещо и съм много щастлива, че от хоби успях да го превърна в професия. Надявам се статите ми да са Ви полезни и интересни, както и да успея да предам поне малка част от магията и на Вас – читателите на alazymonkey.com. Ако пък живеете във Варна или сте гост на града и имате нужда от професионален грим или просто съвет, за мен ще е чест да се запознаем в А Lazy Monkey Makeup Studio.

Подробна информация за услугите, които предлагам в студиото можете да намерите тук.

A-Lazy-Monkey-Profesionalen-grim-signature

3 коментара

  1. Здравейте!

  2. Благодаря за чудесния „първи път“

    1. Моля!
      Много се радвам, че сте останала доволна Антонина! Заповядайте отново 🙂

Напиши Коментар

Подобни Статии