Clinique Fresh Pressed / Свежи Витамини за Много По-Свежа Кожа

Clinique Fresh Pressed / Свежи Витамини за Много По-Свежа Кожа

         Защо точно ‘Свежи’ витамини?!

Няма да задълбавам на дълго и широко за ползата (и нуждата) ни от витамини. Те са от изключително значение за цялостното здраве на човешкия организъм. Помагат ни да се преборим с редица заболяване и са безценен съюзник срещу неприятните грипчета и вируси, дебнещи ни зад всеки ъгъл, по това време на годината.
Някои конкретни витамини, обаче, имат особено благоприятно влияние върху красотата на кожата. Един от тях е така познатия ни Vit C, той подобрява и изравнява тена на кожата, помага за по-бързото клетъчно възобновяване и успешно се бори с хиперпигментацията и признаците на стареене.
Само че има една малка подробност… Vit C е известен със своята малотрайност в козметични продукти, особено по-течните такива. Изключително нестабилен и лесно разградим дори от слънчева светлина.
Това обаче не е било проблем за Clinique! Иновативната система Fresh Pressed ни позволява да се възползваме от всички качества на Vit C в най-свежото му състояние.


Clinique Fresh Pressed 7 Day System с вит. С


          Всички качества на Vit C в една тубичка

Тубичка, но каква да е а специалното двукомпонентно флаконче от Clinique, което трябва да се използва в рамките на една седмица. След като фолиото в горната част е отстранено се натиска гумения, оранжев бутон. По този начин се къса вътрешната разделителна мембрана, прахообразната част се смесва с емулсията и Voila! продукта е готов за употреба. По този начин действието на Vit C започва едва след отварянето на продукта, а не месеци на ред по козметичните щандове.
Леката емулсия може да смесите с ежедневния си серум или крем за лице сутрин и/или вечер, но задължително трябва да се изразходи в рамките на седмица. След седмия ден от отварянето съставките губят първоначалното си действие и емулсията е на практика безполезна. Това, което искам да кажа е да не пестите от продукта, насладете му се максимално, заслужава си!

        Еденичните Fresh Pressed сашета също са невероятни!


Clinique Fresh Pressed 7 Day System с вит. С


Продуктите от Fresh Pressed серията се продават в два варианта. Седемдневен кит съдържащ седем сашета с измивна пудра и една опаковка от емулсията или опаковка със 28 сашета и съответно еденични опаковки от емулсията.
Изкушена съм да кажа, че сашетата ми допадат повече от самата емулсия, но всъщност просто са ми по-забавни за употреба. Цялото съдържания на опаковката се изсипва в ръка, добава се мнооого малко вода, със получената смес се измива лицето и резултата е бебешки мека и видимо по-озарена кожа.
Аз определен усетих разлика в рамките на седем дни. Тена на лицето ми беше видимо избистрен, на допир усещах кожата си доста по-мека и хидратирана. Въпреки високата доза Vit C не сдобих със зачервяване или обрив, а определено клоня към по-чуствителния тип.


Clinique Fresh Pressed 7 Day System с вит. С


Clinique Fresh Pressed прави точно това, което пише на опаковката, без излишни обещания, митични съставки и гръмки твърдения. Силно препоръчвам системата ако сте на лов за добър продукт с Vit C.
Още за любимите ми мазилца можете да прочетете ТУК 🙂