Look Of The Day / Ssssmokey

Look Of The Day / Ssssmokey

Тъмният опушен грим е безспорен любимец на безброй дами по света…и не случайно. Със смяната на сезоните се променят и тенденциите не само при в модата, но и при грима. На мода идват нови цветове, форми дори интензивността на нанасяне се променя според конкретния стил. Актуалните цветове от вчера си отиват, за да направят път на новите, които ще властват също толкова кратко, колкото и предшествениците им. Опушеният грим обаче винаги остава актуален, сезон след сезон, години на ред. Катранените му цветове са залепнали за клепачите ни и го обожаваме… дори, често да не си признаваме. 🙂


Опушеният грим е винаги на мода


Всъщност първообраза на опушения грим се появява още в древен Египет. Всички са очертавали очите си със специална, домашно приготвена черна смес. Като казвам всички, наистина имам предвид ВСИЧКИ, мъже, жени, новородени бебета, фараони… всички 🙂 . Забърквали са черната помада от прясно пресовани, гъсти масла, смлян въглен и смола. Древните египтяни са вярвали, че по този начин предпазват очите си от силното слънце и различни очни заболявания. Била са убедени и че черните очертания по клепачите им дават и различни магически способности, но… кой може да ги вини. Все пак всички сме усещали как въздейства опушеният грим на самочувствието ни.


Опушеният грим е винаги на мода


За изработването на класическия вариант на опушен грим, обикновенно се изолзват различни нюанси в кафяво, сиво и разбира се катранено черно. Аз лично предпочитам матовата текстура на продуктие, но наистина може да се използват сенки с различен завършек. Пазара е претъпкан и предлага вариант за абсолютно всеки вкус и предпочитание.


Опушеният грим е винаги на мода


Не пропускайте да хвърлите едно око и на останалите визии от Look Of The Day 🙂

Модел:
Цветелина Маркова / VIP Fashion Group